8 Fördelar med peruanska Maca — för servering, biverkningar och dosering

8 Fördelar med peruanska Maca - för servering, biverkningar och dosering

Många växter som tidigare var tvungen att använda lokaliserade källområden som ännu inte upptäckts av vetenskapen och bli känd över hela världen, faller i populär smak. Den maca är ett exempel. Det är också känt som peruansk ginseng och används och vördas som en medicinalväxt sedan urminnes tider, av Inka folket.

Vad är den peruanska Maca?

Konsumtionen av maca beror både på dess näringsvärde som förekomsten av nyttiga fytokemikalier för hälsan. Det är rikt på mineraler, inklusive kalcium, kalium, järn, magnesium, fosfor och zink. Den innehåller också fytosteroler, många essentiella fettsyror, protein, kolhydrater och fiber.

Det maca tusentals år används av andinska folk för medicinska ändamål i samband med fertilitet, sexuell lust, vitalitet och mental klarhet.

I 2002 har en studie även visat sin antioxidantaktivitet, bekämpning av olika typer av reaktiva syrearter. Dessutom visas anläggningen för att hjälpa till med hormonbalans genom ämnen som inte verkar direkt som hormoner, men stimulerar tillräcklig naturlig produktion, så det kallas adaptogen.

Roten framställs ett pulver, som kan konsumeras direkt i denna form eller inkapslad.

Den peruanska Maca förmåner

Fördelarna med Maca oftast identifieras av den populära traditionell användning, eftersom lite forskning har gjorts på anläggningen. Men de egenskaper som tilldelats det går tillbaka tusentals år och det finns flera.

1. Ökad libido

Detta är en av fördelarna med maca känt en tid, eftersom dess användning är att stimulera sexuell historia, gemensam önskan bland den peruanska befolkningen sedan 2000 år sedan. Little forskning har bedrivits, men vissa djurstudier tyder på viss afrodisiakum egendom. Fler människor studier behövs för att bekräfta och förstå hur anläggningen fungerar, vad de ämnen inblandade, etc., men det finns redan många kliniska indikationer på att fastighets. 

2. uppmuntra fertilitet

Från studier som utförts hittills finns det bevis för att maca kan öka spermier hos män, vilket ökar fertiliteten. Många vårdpersonal och patienter rapporterade förbättrad hormonell funktion och ökad fertilitet hos både män och kvinnor är de samma fördelar av maca.

3. hormonbalans

Hormonbalansen måste vara tätt kontrolleras av kroppen, eftersom hormonerna verkar i mycket små koncentrationer och hantera många biologiska funktioner. Men de hormonella kontrollmekanismer i kroppen kan ibland misslyckas, vilket leder till brister eller överdrifter och många sjukdomar.

Peruanska Maca verkar agera för att styra stimulering av hormonproduktionen av hypotalamus och hypofysen, de "centers" i styrningen av det endokrina systemet hos människor. De kontrollerar andra körtlar i hela kroppen, vilket förbättrar hormonproduktionen i binjurarna, sköldkörteln, bukspottkörteln, äggstockar och testiklar.

4. Ökad energi

Med hjälp av ett par dagar, din energi och kraft redan indikerar en god förbättring, inklusive många idrottsmän använder maca för att förbättra idrottsprestationer.

Maca innehåller komplexa kolhydrater, som är utmärkta källor för energi och även B-vitaminer, som deltar i de biokemiska reaktioner som leder till produktion av energi.

5. Hjälp att kontrollera symptom på klimakteriet

Fördelen med maca i hormonell modulation hjälper menopausala kvinnor vars symptom beror på en obalans i produktionen av kvinnliga könshormoner. Peruanska Maca hjälper till att lindra värmevallningar, egenskaper som scen, och även hjälper till att symtomen på premenstruellt syndrom hos kvinnor i fertil ålder.

Eftersom det innehåller kalcium kan bidra till att förebygga benskörhet under klimakteriet mycket vanligt.

6. Mental Klarhet

Bland fördelarna med maca är också en förbättring av psykisk hälsa. Många människor rapport blir bättre resonemang, fokus och klarhet i tanken att tillskott med knölen.

7. Stabilisering humör

Anläggningen verkar också hjälpa till att förbättra vissa affektiva störningar, lindra fall av ångest, stress, depression och ständiga humörsvängningar.

8. Förbättrar huden

En annan viktig punkt av fördelarna med maca verkar vara i förhållande till hudproblem. För många människor, det hjälper till att förbättra akne och blemmor och minska känsligheten och öka toleransen till mycket låga eller mycket höga temperaturer.

Hur du tar och dosering

Den dos som allmänt betecknas 500 till 1200 mg per dag, men studier har använt 1500 och 3000 mg, uppdelad i tre dagliga doser, för att förbättra manlig sexuell lust, utan att emellertid finna olika resultat på effektiviteten av dessa två doser. Det rekommenderas att om du börjar behandlingen med lägre doser och de ökar med tiden. Din läkare eller dietist kan avgöra med större säkerhet den optimala dosen för dig, är det alltid viktigt att konsultera en professionell när behandling med eventuella tillägg start.

Ett bra alternativ för att få nytta av maca är att inkludera det i beredningen av många rätter som sallader, drycker, vitaminer, varma rätter, soppor, saft och kaffe, ta hand bara för att undvika alltför höga temperaturer, vilket kan leda till förlust av deras egenskaper.

Tidigare smaken kan tyckas lite konstigt, men det beror på vilken mat som orsakar blandning i fallet med konsumtionen pulver och över tid kommer du att vänja.

bieffekter

Maca har visat ganska säker när konsumeras i doser som vanligen specificeras och biverkningar har inte identifierats ännu.

Men precis som alla andra tillägg, är det nödvändigt att undvika överkonsumtion. På grund av effekter på hormonbalansen kan stora mängder skräp leda till en brist på det endokrina systemet och orsaka allvarliga konsekvenser. Om du upplever några symptom vid intag anläggningen, omedelbart sluta använda och kontakta sjukvården.

kontraindikationer

gravida eller som ammar bör inte använda den peruanska maca eftersom det inte finns några data för att bevisa deras säkerhet under denna period.

Personer med någon sjukdom som är hormonkänslig bör undvika konsumtion av roten. Exempel är bröstcancer, livmoder och äggstockscancer, endometrios eller livmoderfibros. Likaså alla tillstånd som kan påverkas av exponering för östrogen skapar risker vid intag Maca, eftersom anläggningen kan förstärka effekten av östrogen.

Du vet redan dessa fördelar med maca för hälsa och fitness? Är du villig att prova detta tillägg? Kommentera nedan!