9 Edut ruskea riisi — tarjoiluun ja ominaisuudet

9 Edut ruskea riisi - tarjoiluun ja ominaisuudet

Riisin (Oryza sativa) on vilja suosittu aasialaista alkuperää maailmanlaajuisesti. Hän on yksi tärkeimmistä aineosien ruokavaliossa eniten brasilialaisia. Kaikkien lajikkeiden viljan, käyttäen kiinteä muoto on saanut enemmän tilaa kulinaarisia maailmankaikkeudessa. Seuraava teksti näkyy hyödyt ruskea riisi, tarjoiluun, mitä niiden ominaisuudet ja koska syö ruskea riisi on suotuisampi vaihtoehto terveyden ja elämänlaadun.

Kiillotettu valkoinen riisi, tai yksinkertaisesti valkoinen riisi, on tyyppi kulutetaan eniten riisiä. Se on tuotettu läpi riisi kiillotus prosessi, eli poisto uloimman kerroksen viljan (osa, joka keskittyy useimmat vitamiinit, mineraalit, lipidit, proteiinit ja viljan kuituja). Siksi voidaan sanoa, että ruskea riisi on enemmän ravintoa kuin tavallinen valkoinen riisi.

Mikä on ruskea riisi?

Ruskea riisi on hyvin ravitsevaa ruokaa; on edullinen lajikkeen ihmisiä taitavia elämäntapoihin.

Täysjyväviljaa on loistava kumppani eritasoisten levyn ja sulautuu hyvin pavut. Sitä voidaan käyttää myös ainesosana salaatteja ja monia muita klassisia reseptejä tehty muihin riisityypit: sushi, riisikakkuja, risotto ja makeaa riisiä.

Ruskea riisi ominaisuudet

Keskiosa koko jyvä muodostuu pääasiassa tärkkelystä.

Koska sen uloimman kerroksen, samoin kuin lipidejä ja proteiineja, on runsaasti vitamiineja (tiamiini, niasiini, riboflaviini ja alfa-tokoferoli), mineraaleja (mangaani, magnesium, kupari, seleeni, fosfori ja kalium) ja liukenevia ja liukenemattomia kuituja (resistenttiä tärkkelystä selluloosa, hemiselluloosa ja pektiiniä). Se on edelleen lähde fenoliyhdisteitä.

100g keitettyä tummaa riisiä saamme 111 kcal, enimmäkseen hiilihydraatteja (23 g). Olemme myös havainneet 2,6 g proteiinia 1 g rasvaa.

Ruskea riisi on tulehdusta ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka auttavat hoidossa ja suorittaa useita sairauksia. Nyt voimme nähdä, mitä hyötyä on ruskea riisi terveydelle.

Edut ruskea riisi

Joten miten ominaisuudet ruskea riisi vaikuttavat terveyteemme ja kunto? Tulemme näkemään alla:

1) riisi auttaa ja ylläpitää suolen

Ruskea riisi on runsaasti liukoista ja liukenematonta kuitua, joka auttaa toiminnan ja suoliston suoja.

Liukenematon kuitufraktio pidättämään vettä suolessa, kasvava ulosteen tilavuus, joka puolestaan ​​ulottuu paksusuolen ja edistää ulostaminen. Liukenematon kuitu levyt previvem ummetuksen ilmaantumisen ja koliitin.

Liukenevia kuituja, puolestaan ​​sitoutuvat syöpää estävä niiden "kiinnittäminen" ja suoliston soluista, jolloin vältetään tapauksissa kolorektaalisyövän.

2) ruskea riisi on hyvä sydän-järjestelmä

Ruskea riisi on merkittäviä määriä magnesiumia. Tämä mineraali auttaa säätelemään syke, estävän verihiutaleiden aggregaatiota ja rentoutua sileän lihaksen verisuonia.

Pektiiniä, liukoisen kuidun ruskea riisi auttaa myös vähentämään muita riskitekijöitä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin: kolesteroli. Ne pystyvät säilyttämään sappisuolojen, pakottaen maksan kaapata enemmän veren kolesteroli syntetisoimiseksi enemmän sappeen. Tutkimuksessa, julkaistu American Journal of Clinical Nutrition, potilaat statiineja (lääkkeitä, jotka vähentävät kolesterolin tasot) ja kuluttaa yli 16 g päivässä täysjyvätuotteita kuten ruskea riisi osoittivat suuremman määrän vähennystä ei-HDL-kolesteroli (HDL osa muistaa, että on hyvä kolesteroli), verrattuna osallistujat, jotka vain käyttää statiineja.

Tutkimus julkaistiin toisessa lehdessä, American Heart Journal, osoitti vaikutuksia täysjyväviljaa kulutusta 229 naisilla sydän-ja verisuonitauteihin, jotka olivat postmenopausaalisia kaudella. Tutkimus kesti 3 vuotta ja havaittiin, että osallistujat, jotka söivät enemmän kuin 6 annosta täysjyvätuotteita viikossa oli pienempi osuus ahtauma (kaventaa verisuonia) ja kehittämisen viivästyminen ateroskleroottisten plakkien.

3) ruskea riisi on hyväksi aivoille

Magnesium on tärkeä myös aivoissa. On välttämätöntä synteesiä välittäjäaine serotoniinin. Mineral edelleen kompensoi toiminnan kalsiumia koko kehomme, jotka osallistuvat esimerkiksi prosessi hermoimpulssien. Magnesium tapahtuu estää äkillisen kalsiumin lisääntymistä neuronien.

E-vitamiini (alfatokoferoli) löytyy vilja on antioksidantti, eli se auttaa estämään sairauksia, jotka liittyvät oksidatiivista stressiä. Lisäksi, B3-vitamiini (niasiini) ja B1 (tiamiini) auttaa toimintaa aivojen ja hermoston.

4) ruskea riisi on hyvä vastaan ​​astma

Ruokavalio sisältää runsaasti täysjyvätuotteita ja kalaa vähentää mahdollisuuksia esiintymisen astma lapsuudessa. Nämä elintarvikkeet sisältävät anti-inflammatorisia aineita, kuten E-vitamiinia ja magnesiumia löytyy koko jyvät, ja omega-3 läsnä kylmän veden kalat.

Tutkimus Alankomaiden National Institute of Public Health, ympäristö Utrechtin yliopiston, University Medical Center Groningen, johon osallistui vanhempien 598 lasta 8 ja 13 vuotta. Tutkimuksessa vanhemmat vastasivat kyselyyn elintarvikkeiden taajuudella (monien elintarvikkeiden, kuten hedelmiä, vihanneksia, kalaa, koko jyvä ja maitotuotteet). Kyselylomake ja tietoa astman ja hengityksen vinkuminen analysoitiin lääkärintarkastukset.

Suhteessa nykyiseen astma, jotka söivät enemmän täysjyvätuotteita ja kalaa ilmaantui 2,8%; jo alhaisesta saanti näiden elintarvikkeiden korko oli 16,7%.

Lapset, jotka söivät tarpeeksi täysjyvätuotteita ja kalaa osoitti esiintyvyys 4,2% vinkuminen, kun taas kuluttavat pieniä määriä näitä elintarvikkeita oli 20% korko.

Ottaen huomioon joitakin muutoksia (kuten energian kokonaiskulutuksesta ja koulutustaso äitien), tutkimuksessa todettiin, että Paljon kalaa pienenee 66% mahdollisuuksia on astmaattisia; ja kokonaisia ​​jyviä vähentää noin 54%.

Sillä mahdollisuuksia ottaa lasten astma keuhkoputkien supistumisherkkyyttä tulokset olivat seuraavat: vähennys 88% suurempaan kalan ja 72% suurempaan kulutukseen täysjyvätuotteita.

5) ruskea riisi auttaa laihtumaan

Ruskea riisi on suositeltu ruokaa niille, jotka haluavat laihtua terveyttä ja elämänlaatua.

Sen lisäksi, että elintarvikkeen suolen toiminta, sen kuidut edistävät myös kylläisyyden tunnetta, ja siten syöt vähemmän.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition osoitti, että painonnousu ylläpitää suora suhde kulutuksen puhdistetut jyvät (kuten tavallista valkoista riisiä) ja epäsuorasti verrannollinen suhde nautitaan suuria määriä kuitua, täysjyvätuotteita ( kuten ruskea riisi). Tutkimus tehtiin yli 70000 amerikkalaisten naisilla ei ole ollut vakavia sairauksia.

Toisessa tutkimuksessa 40 naista, jotka olivat jo lihavia tai ylipainoisia, on ruokavalio, joka kului päivittäin tai 150 g kokonaisia ​​riisiä tai 150 g valkoista riisiä. Todettiin, että nauttiminen riisiä edistää laihtuminen, laskua BMI (painoindeksi), diastolinen verenpaine ja vyötärön ja lantion mitat. Oli myös positiivisia vaikutuksia suhteessa tulehdusmarkkerien.

6) ruskea riisi on hyvä lihaksia

Ruskea riisi auttaa kehittämään lihasmassaa, koska sen kulutus pitää energiatason koko päivän. Nämä jyvät pidetään hitaasti sulavaa hiilihydraatti- tai pilkkomisen jälkeen, glukoosi vapautuu hitaammin verenkiertoon. Aineenvaihduntaa glukoosia, kehon ylläpitää voimatasapaino tarjoten enemmän rohkaisua ja voimaa harjoitteluun.

Ruskea riisi lisää myös kasvuhormonin tasojen (tai GH) kehossa. GH edistää rasvan palamista ja lihasten kasvua.

7) ruskea riisi on hyvä syöpää vastaan

Ruskea riisi jos ravinteet ja aineet tärkeä antioksidantti toimintaa, mikä auttaa estämään oksidatiivisen stressin, mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa DNA mutaatioita, jotka johtavat syntymistä syöpä.

Mangaani liittyy superoksididismutaasin entsyymi- riippuvaisuus mangaani, joka on osa ns antioksidanttipuolustuksen meidän elin. Koska mangaanin aktiivisessa estää entsyymin aktiivisuutta.

Vastaavasti, seleeni sitoutuu antioksidantti-entsyymin, glutationiperoksidaasi muotoja, joka on riippuvainen tästä mineraali. Tutkimus julkaistiin International Journal of Cancer totesi suhde pienempi riski paksusuolen syövän ja korkeamman seleeniä. Tutkimuksessa arvioitiin sekä elämäntavat, kuten ruokailutottumukset ja verinäytteet yli 500 tuhatta ihmistä eri Länsi-Euroopan maissa.

Muista, että kuitu ruskeaa riisiä myös auttaa ehkäisyssä tämäntyyppisen syövän.

Lisäksi tutkijat havaitsivat, että ruokavalion korkea fiber suojelee naisia ​​postmenopausaalisilla rintasyöpäpotilailla. Tutkimus oli yli 35000 naisia ​​ja osoitti myös, että suojaava vaikutus oli vielä suurempi, kun lähde kuidut koko jyvät. Naiset, jotka kulutetaan enemmän täysjyväviljaa kuituja, vähintään 13 g päivässä on alentunut rintasyövän riskiä osuus 41%, kun otetaan huomioon, tietenkin, jotka söivät 4g tai vähemmän päivässä.

Fenoliset yhdisteet on myös antioksidanttisia ominaisuuksia. , Kun ne esiintyvät pääasiassa siemenkuoren (yksi ulkokerroksista viljan), nämä yhdisteet on eniten ruskea riisi.

8) ruskea riisi on hyvä diabeetikoille

Ruskea riisi estää ja auttaa hallitsemaan diabetestyyppi 2. Tutkimus, joka julkaistiin lehdessä Diabetes Care, joka otti osaa yli 2800 ihmistä ja kesti neljä vuotta, se osoitti, että kulutus kuitua täysjyvätuotteita vähentää metabolisen oireyhtymän riskin ja insuliiniresistenssiä.

Metabolinen oireyhtymä on suotuisa edellytys tyypin 2 diabeteksen ja sairauksia, jotka vaikuttavat verenkiertoelimistön (se liittyy alentunut taso hyvä kolesteroli, kohonnut triglyseridien taso ja verenpainetta ja rasvan kertymistä vatsan alueella).

Metabolinen oireyhtymä, jota kutsutaan myös insuliiniresistenssiä: signaloinnin hormonin solujen sisäistää glukoosi on heikentynyt. Glukoosi etenee sitten kerääntyä veressä, joka edelleen pakottaa haima vapauttamaan insuliinia, ja voi jopa aiheuttaa rauhanen romahtaa. Insuliiniresistenssi, puolestaan, pidetään yhtenä syistä tyypin 2 diabetes.

Tutkimuksessa esiintyvyys metabolisen oireyhtymän henkilöillä, jotka kulutetaan enemmän sisältämät kuidut koko jyvä väheni 38%. Ne, joilla on ollut ruokavaliossa lisääntyneen kuormituksen ja glykeeminen indeksi, eli syödä enemmän jalostettuja ruokia, mahdollisuudet tietyn metabolisen oireyhtymän oli 141%.

Ruskea riisi on myös liittolainen diabetes tyypin 2 Filippiineillä pieni tutkimus tehtiin arvioimaan kulutuksen valkoista ja ruskeaa riisiä ihmisten kanssa ja ilman diabetesta. Tutkimus, joka julkaistiin International Journal of Food and Nutrition, osoitti, että kulutus tummaa riisiä sijasta valkoista riisiä, glukoosi aleni veressä sekä terveillä koehenkilöillä ja diabeetikoilla (ja tässä tapauksessa väheneminen verensokerin oli 35%).

9) ruskea riisi on hyvä luut

Hyödyt ruskeaa riisiä pätevät myös luita. Ruoka on merkittäviä määriä magnesiumia, ja, kuten olemme nähneet, se toimii "yhteistyössä" kalsiumin kanssa kehon: mineraali on olennainen luun kalkkiutuminen prosessi. Syö ruskea riisi auttaa myös estää osteoporoosia.

Vihjeitä ja muita tietoja

  • Riisin jyvien voi käyvät läpi prosessin, joka tunnetaan hydrotermisen parboil (vesi, vesiliukoisia yhdisteitä uloimman kerroksen virtaa sisätilaan viljaa). Huomaa, että esikäsitelty riisi voi olla tai ei olla kiillotettuja, mikä tarkoittaa, että siellä on myös täynnä esikäsitelty riisi. Voidaan sanoa, että ravitsemuksellisesti, esikäsitelty riisi on välittäjänä kiillotettu valkoinen riisi, joka tarjoaa pääasiassa hiilihydraatteja ja proteiinia, ja ruskea riisi.
  • Älä säilytä keitetty ruskea riisi yli 4 tai 7 päivää ja mieluummin käyttää ilmatiiviissä astioissa sitä. Viljan ravinteita ja ympäristön kosteuden houkuttelemiseksi mikro-organismeja, jotka voivat muuntaa tryptofaani aminohapon samalla alfa-pikoliinihappo. Saanti Tämän aineen stimuloi apoptoosin (ohjelmoitu solukuolema), ja voi aiheuttaa yliherkkyyttä.
  • Jotkut sienet Aspergillus-suvun voi kehittyä ruskea riisi, raaka tai kypsennetty. Ne pystyvät tuottamaan karsinogeeni, aflatoksiini. Joten, yritän pysyä selvillä alkuperästä pavut ja tallentaa ne ja valmistella heitä paikoissa ei edistä syntymistä sieniä. Keittämisen jälkeen, se on parasta syödä niitä mahdollisimman pian.
  • Teettämä tiedekunnan Pharmaceutical Sciences Ribeirão Preto (USP) paljasti, että riisi kuluttamaan brasilialaisten on arseenia korkeampi kuin ihanteellinen. Tutkija, Bruno Lemos Batista, havaittu merkittäviä määriä arseenia kaupallisessa lajikkeiden kiillotettu valkoinen riisi, esikäsitelty ja erityisesti riisin, koska se voidaan rakentaa sisään ulkokerrokset viljaa. Ottaen huomioon määrä arseenin löydetty ja riisi syömme, tutkimus kiinnittää huomiota siihen, että tehokkaamman laadunvalvonnan näissä elintarvikkeissa. Ylimäärä arseeni voi, esimerkiksi, aiheuttaa syöpää.

Mitä mieltä olit hyödyt ruskea riisi? Nyt kun tiedät mitä se tekee ja tietää sen ominaisuuksia, se sisältää sitä enemmän niiden valikossa? Kommentti alla!