20 sätt avspännings vetenskapligt bevisat

mediterar

För vissa människor, är en snabb hjärtrytm eller en lätt känsla av obehag nog att veta att du får orolig eller överväldigad.

Även i en värld av pre-civilisation, hjälpte ökat blodflöde människor fly från rovdjur och farliga situationer, i dag är situationen helt annorlunda.

Idag är den mänskliga kroppen inte kan skilja situationen för en björn som närmar sig en arg hustru eller den tunga trafiken, när du är sen till jobbet. Så kroppens reaktion på stress utlöses även när det inte finns någon överhängande fara.

Istället för att hjälpa personen att fly från någon fara, bidrar därför till kroniska tillstånd som högt blodtryck och huvudvärk, för att inte tala om de psykiska problem som depression och ångest.

Dessutom kan stressen skapa andra tillstånd, såsom astma, colon irritabile och sömnlöshet.

De goda nyheterna? Precis som människor har en stressreaktion, även de har en "avkoppling svar," som orsakar andningen blir långsammare, blod tryckfall och behöver mindre syre, rapporterade National Center för komplementär och alternativ medicin - Centrum för nationell komplementär och alternativ medicin, USA.

Tyvärr människor har inget annat val att välja att känna sig stressad eller inte, men kan arbeta för att ångra effekterna av stress. Med detta i åtanke, här är de 20 sätt att lindra stress vetenskapligt bevisat:

1. Ta en promenad i 10 minuter

Även om nästan alla promenad kommer att klara sinnet och öka endorfiner (vilket i sin tur minskar stresshormoner), överväga att gå i en park eller något annat grönområden, som verkligen kan sätta din kropp i ett tillstånd av meditation, Tack vare ett fenomen som kallas "ofrivillig uppmärksamhet", vilket gör även något hålla din uppmärksamhet, också gör det möjligt att göra en reflektion.

2. Ta ett djupt andetag

Den som utövar yoga vet att andningen - som kallas pranayama eller livskraft - spelar en viktig roll i kroppens näring. Och medicinska forskare är överens om.

Andningsövningar kan hjälpa dig att slappna av eftersom de gör din kropp känns som när du är avslappnad.

Andningsövningar - eller bara ta ett djupt andetag ett par gånger - kan bidra till att minska spänningar och lindra stress, tack vare en extra skjuts av syre.

Medan ytlig andning - ett kännetecken stress - stimulerar det sympatiska nervsystemet, gör djupa andetag tvärtom, det stimulerar reaktionen det parasympatiska nervsystemet, som hjälper människor att lugna ner sig.

Dessutom har det visat sig i kliniska prövningar som andningsövningar hjälpa vissa system som påverkas av stress: de kan sänka blodtrycket och även ändra uttrycket av gener, enligt en forskare vid Harvard, Hebert Benson.

3. Visa

En kort förhandsvisning är ett enkelt sätt att återgå till dess centrum. Även National Institutes of Health erkänner kraften i "guidade bildspråk" för att orsaka en avslappning svar.

Bara placera dig bekvämt (på skrivbordet, ett tomt konferensrum, där du vill) och sedan börja att föreställa sig en fredlig scen: din framtida semester, fredliga landskap, etc.

Välj ett mellanmål som kommer att lämna dig nöjd, såsom en halv avokado, en handfull nötter eller ett kokt ägg, eftersom ingenting är mer stressande till hjärnan, förklarar experten, som känner att du inte näring.

Ta din lunch bort från datorn och sitta någonstans tyst. Fokusera på din mat: dess konsistens, smak, hur det känns. Nu kan du vände ditt mellanmål i en meditation.

4. Ha ett mellanmål

"Kopplingen mellan tarmen och hjärnan är enorm, som kallas 'axel gut-brain', och många intressanta data stöder tanken att tarmen är en viktig förmedlare av stress", säger Dr Drew Ramsey, och biträdande klinisk professor i psykiatri vid Columbia University College of Physicians & Kirurger och författare till "The Happiness Diet" (The Happiness Diet).

"När allt kommer omkring, är stress en medlare fenomenet hjärnan och immunsystemet, och magen är det största organ i immunsystemet" Ramsey fortsatte.

5. Köp en anläggning

krukväxter är inte bara vackra rening av luft, men kan faktiskt hjälpa dig att lugna ner sig.

Forskare har funnit att det enkla faktum att en person vara runt växter kan inducera avslappning svar.

En studie från University of Washington, USA, funnit att en grupp stressade människor som ingått en hel anläggning rum hade en droppe av fyra punkter i deras blodtryck, medan en annan jämförelsegruppen som inte såg växter föll bara två poäng.

6. utebli från skärmar

Använd datorn utan avbrott har associerats med stress, sömnlöshet och depression, särskilt hos kvinnor, enligt en studie vid Göteborgs universitet, Sverige.

I samma studie var användning av datorn sent på natten också i samband med stress hos både män och kvinnor.

Var noga med att ta täta pauser under dagen för att använda datorn, och försök att stänga av den minst en timme innan du somnar.

7. Kiss i munnen

Kissing lindrar stress, hjälper hjärnan att frigöra endorfiner. En studie av 2.000 par vid Northwestern University, USA, Laura Berman forskare, fann att de som bara kysst när de hade sex rapporterade åtta gånger mer kroniska känslor av stress eller depression.

8. Försök detta trick av Naam Yoga i handen

Applicera tryck i utrymmet mellan de tredje och andra leder (lederna i pek- och långfingret bas) kan hjälpa till att skapa en känsla av omedelbar lugn, enligt Sharon Melnick, författare till "Framgång under stress". 

"Detta aktiverar en nerv avkopplande området kring hjärtat, så att varje svängande känner du känner när du är nervös kommer att hamna lämnar", säger Melnick.

9. Stäng av cell

Mobiltelefoner kan betona dig, och det finns ingen tvekan om det, och prata kan dessutom höja blodtrycket, så stänga av telefonen och koppla av.

10. Sätt på lite musik

Även klassisk musik har en särskilt lugnande effekt - saktar hjärtfrekvens, blodtryck och även nivåerna av stresshormoner - all musik du njuta kommer att översvämma din hjärna med neurochemicals som dopamin till exempel, vilket gör må bra.

Medan musiken kan lugna ångest varje dag, visade en undersökning att det är särskilt fördelaktigt inklusive stressande händelser såsom kirurgi.

Det har ingen headset runt? Försök nynna eller gör din egen musik.

11. Ät En söt

Äta eller dricka något sött är något lugnande, eftersom det verkar för att avsluta produktionen av stresshormonet, glukokortikoid (vilket bidrar till att förklara varför människor hamnar driver i godis när saker inte går så bra).

Även om det inte är en ursäkt för att släppa loss din känslomässiga sidan äter allt godis i världen, äter en choklad eller något sött, men små, kan hjälpa dig.

12. Eller i ett annat fall, slå på bildskärmen

Ja, skärmar / bildskärmar kan betona dig, men när den används på rätt sätt, det finns ingen anledning att inte få på internet för att lindra stress.

En studie i Cleveland Clinic, USA, med 300 friska vuxna funnit att vissa program från Internet för att lindra stress, såsom guidad meditation, bidra till att minska stress och ökar den emotionella välbefinnande, som rapporterats av forskare Amanda L. Chan.

13. Tuggummi Masque

Enligt en studie som genomfördes 2008, tugga tuggummi inte bara förbättrar din andning, kan det också hjälpa till att lindra ångest, förbättra vakenhet och minska stress.

14. Titta på en viral video

Ett gott skratt är en av de bästa avslappningstekniker. "Skratt ökar inloppsluftens / syre, stimulerar hjärta, lungor, muskler och ökar endorfinerna som frigörs av hjärnan", förklarar en expert från Mayo Clinic 

Counterintuitively aktiverar första skratt din stress, och sedan stänger av den och skapar en slags "berg-och dalbana" som leder en att känna en känsla av avslappning.

Även om du inte tycker det är roligt att video alla talade som skulle få dig att gråta av skratt, bara det faktum att "förväntan", tänkte att han kunde vara rolig, som ökar dina endorfiner.

15. Progressiv muskelavslappning

Börja med tårna och gå upp genom kroppen: Spänn musklerna i fötterna, desto starkare du får, och sedan koppla dem. Gå upp av hennes ben, klämma och avkopplande varje muskel för att komma i ansiktet.

Det kanske låter fånigt, men denna praxis kan bidra till att minska ångest och stress, och är ofta rekommenderas till patienter som lider ångest och depression.

16. Allvarligt ... stänga av cell

Speciellt smartphones, som är relaterade till ökad stress, eftersom fler och fler människor känner sig pressad att svara på alla meddelanden på en gång.

17. Se din bästa vän

Vänner är inte bara för skojs skull. Hans närmaste vänner kan faktiskt minska sin produktion av kortisol, enligt en studie av gymnasieelever och psykologer är överens om att det vänder sig även till vuxna!

18. Ät en banan (eller en potatis!)

Kalium hjälper till att reglera blodtrycket, vilket ökar när en person är stressad.

Vissa människor tycker att äta en banan när de känner dig stressad kan förbättra din energi nivåer och återhämtning och forskning har visat att det faktiskt kan skydda kroppen från de negativa effekterna av stress, såsom ökad risk för angrepp hjärta och stroke.

American Psychological Association (American Psychological Association) rekommenderar också dessa livsmedel för att förhindra de skadliga effekterna av stress.

19. Prova Eagle Pose

Flera yogaställningar är kända för att vara bra för att bekämpa stress, eftersom de gör folk slappna av axlar, lindra nacke spänningar och sluta med många av de fysiska symptom på stress.

Örnen läget är ett utmärkt exempel på hur en yoga ställning kan lindra nacke spänningar.

20. Manualidades

repetitiva rörelser, såsom motoriska färdigheter som används för stickning, vilket gör hantverk, smycken eller korsstygn till exempel, kan lindra ångest enligt barnläkare och "flitig stickning görare" Perri Klass.

Du har för närvarande mycket stressad förnuft? Vad har ni gjort för att förbättra den i deras dagliga? Han tror att en del av dessa former ovan kan hjälpa dig? Kommentera nedan!