Hur man tar Tribulus Terrestris För bästa resultat

Med Male kapsel

Växt som används i århundraden i traditionell kinesisk och indisk medicin har Tribulus terrestris nyligen uppmärksammat i väst eftersom det är en föregångare till testosteron.

Vad är det?

Tribulus terrestris är en ört av asiatiska och europeiskt ursprung som har använts för produktion av ett utdrag med medicinsk potential.

Pulver eller kapslar, stimulerar tillägget den endogena produktionen av testosteron, ett hormon som kan ge styrka vinster och främja muskelmassa träning.

Även om det finns inga definitiva studier i ämnet, tillverkare hävdar att Tribulus tillskott kan öka med upp till 40% fria testosteronnivåer i cirkulationen.

Många människor också använda anläggningen för att öka libido och förbättra den sexuella prestanda.

Hur fungerar det?

De aktiva föreningarna enligt Tribulus terrestris - särskilt saponiner - arbeta tillsammans för att öka syntesen av luteiniserande hormon (LH) från hypofysen, och detta i sin tur stimulerar celler av testikeln att producera testosteron.

Som testosteron är en mycket anabola hormon, kan en större koncentration av hormon i cirkulation motsvara en större proteinsyntes. Dvs. mer återuppbyggnad och muskeltillväxt.

Tribulus terrestris fördelar

Innan vi vet hur man tar Tribulus terrestris för bättre resultat i vikt eller ens sexuella problem, vi vet lite mer om de största fördelarna med anläggningen:

1. Ökad muskelmassa

Genom att stimulera produktionen av testosteron och kväveoxid, kan Tribulus terrestris förbättra prestanda under träning och därmed påskynda magert massa vinster. Detta beror på att testosteron främjar en ökning i styrka under träning, vilket möjliggör större laster och mer drog träning.

Eftersom kväveoxid förbättrar leveransen av syre och aminosyror till cellerna under verksamhet, lägga till fler näringsämnen till musklerna börjar återuppbyggnaden av muskelfibrer.

I en studie utförd i Litauen, forskare som idrottare 625 mg Tribulus terrestris extrakt tre gånger om dagen i 20 dagar.

Fortfarande i mitten av studien fanns en signifikant ökning av testosteronnivåerna i cirkulationen av volontärer. Efter den tionde dagen av forskning, men inte mer höjning av hormon i cirkulation.

Även om användningen av Tribulus terrestris som ett stimulerande av testosteronproduktion är fortfarande en kontroversiell fråga (för många yrkesverksamma, skulle det inte finnas tillräckligt med vetenskapligt stöd för att konstatera att anläggningen ökar produktionen av hormonet), verkar dess vasodilaterande åtgärder som skall bevisas.

I praktiken innebär detta att om det inte finns några definitiva bevis för att Tribulus terrestris ökar testosteron, kan du ändå dra nytta av användningen av anläggningen för dess effekter på produktionen av kväveoxid.

2. Förbättring av sexuell funktion

En av de viktigaste fördelarna med Tribulus terrestris är dess effekt på sexuell aktivitet. Genom att stimulera produktionen av testosteron och främja vasodilatation i underlivet, hjälper anläggningen i återvinning av libido och behandla impotens och infertilitet.

3. Skydd av hjärtat

Studier visar att Tribulus terrestris kan vara allierad med hjärthälsa av två skäl. Först, på grund av aktivering av proteinkinas C epsilon (PKCs) kan tribulosina (en av de naturligt förekommande saponiner i växten) skyddar hjärtceller mot för tidig död.

Och även att det finns bevis för att andra saponin, protodioscin, har förmågan att hämma angiotensin. När cirkulationen i överskott, enzymet förändra blodtrycket och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.

4. Blodtryck

Förutom att verka på styr angiotensin nivåer, saponiner stimulerar också produktionen av kväveoxid, en gas som har potential vasodilator. Avslappning av kärlväggen och förbättra blodcirkulationen bidrar till en sänkning av blodtrycket.

5. PMS och Menopause

Några preliminära forskning visar att kvinnor kan dra nytta av användningen av Tribulus terrestris att minska symtomen vid PMS och klimakteriet.

andra

Förutom de fördelar som nämns ovan, är Tribulus terrestris används för att:

  • För att förbättra funktionen hos njurar och lever;
  • Öka fysisk uthållighet och minska trötthet;
  • Styra huvudvärk;
  • Minska dåliga kolesterolvärden (LDL).

Tribulus terrestris som Tomar

Det korrekta sättet att ta Tribulus terrestris för bästa resultat beror på ditt mål:

1. Som en pre-workout tillskott

Hur du tar Tribulus terrestris att förbättra absorption och förstärka effekten av saponiner under träning? Som späddes med vatten och tom mage.

På träningsdagar, ta en dos av 500-800 mg (kapsel eller pulver) på att vakna och en annan del 30-60 minuter före träning. Om du vill kan du också blanda med kreatin Tribulus på cirka 400 ml vatten och ta innan övningarna.

De dagar när du inte tränar, hålla den första dosen för att få upp och ta den andra nära vid middagstid, innan lunch. Tribulus terrestris som det bästa arbetet när glukosnivåerna är lägre, med extraktet tillsammans med måltid kan minska effekten av anläggningen.

2. Fas bulk

Bulk cykeln kännetecknas av en ökning av kaloriförbrukning, i syfte att öka muskelmassan. Eftersom det finns också en större ansamling av fettvävnad i detta skede av cykeln, använder Tribulus terrestris som ett komplement kan vara ett bra sätt att öka pekaren av balansen på grund av ökad muskelmassa, inte bara fett.

För detta ändamål är det rekommenderat att ta 400-600 mg Tribulus tre gånger om dagen, alltid 30-40 minuter före måltid.

3. För att förbättra den sexuella funktionen

Eftersom det är en naturlig och lite koncentrerad produkt, har Tribulus terrestris ingen omedelbar effekt som den berömda blå piller. Anläggningen fungerar gradvis och kumulativt, det vill säga, måste du veta hur man tar Tribulus regelbundet för att kunna få alla dina fördelar för sexuell aktivitet.

Den optimala dosen för att förbättra libido och erektion beror på koncentrationen av saponiner i växtextraktet, men i allmänhet är det rekommenderat att ta minst 400 mg extrakt med 40% saponin dagligen under flera veckor. Du kan ta en kapsel just innan du går till sängs, alltid med lite vatten och utan att kombinera den med andra livsmedel.

Det är nödvändigt att Tribulus terrestris cykel?

Till skillnad från DHEA och androstendion (två prekursorer av testosteron), är Tribulus inte naturligt produceras av kroppen, och långvarig användning av anläggningen kan reducera dess effektivitet.

För att undvika detta föreslås det att göra en tre veckor lång cykel med tillägget och 1-3 veckor "off".

Det finns ingen anledning, men att göra efter cykel behandling efter att ha använt tillägget eftersom Tribulus terrestris orsakar inte aromatization som anabola steroider som främjar en kraftig ökning av testosteronnivåer.

Innan Tribulus terrestris den

Ofta många människor hamnar i den klassiska misstaget att tro att alla naturlig produkt kan konsumeras fritt utan risk för hälsan. Förutom eventuella biverkningar kan många växter och extrakt interagera med vissa läkemedel och orsaka en hel del problem.

Av denna anledning, och vet exakt hur man tar Tribulus terrestris rekommenderas att du talar med din läkare innan användning av extraktet som en sexuell stimulant eller att accelerera vinster i muskelmassa.

bieffekter

Tribulus terrestris anses vara en säker tillägg, men ändå rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor. Möjliga biverkningar är sömnlöshet, matsmältningsproblem (gas, uppsvälldhet), akne uppgång och förändringar i menstruationscykeln.

möss utvecklade studier har visat att Tribulus kan öka storleken på prostata hos djur, men kan ännu inte verifieras denna effekt hos människor av bristen på specifika sökningar.

Personer som behandlas för cancer, högt blodtryck, diabetes och kvinnor som redan har en viss grad av virilization (överskott hår, mycket djupa röst) bör också undvika att använda Tribulus terrestris.

var man kan köpa

Du hittar Tribulus terrestris extrakt i form av tabletter eller kapslar i hälsokost hem, apotek eller butiker som specialiserat sig på sportnäring.

Innan du köper Tribulus terrestris, se till att produkten har en minimal koncentration av 40% av saponiner.

hur mycket

En förpackning med 60 kapslar om 500 mg vardera av Tribulus terrestris kan hittas för om R $ 57,00 på nätbutiker.

Ytterligare referenser:

  • Qureshi A, Naughton DP, Petróczi A. systematisk genomgång på örtextrakt Tribulus terrestris och rötter dess förmodade afrodisiakum effekt och förbättra prestandan. Diet J Suppl. 2014 Mar; 11 (1): 64-79. doi: 10,3109 / 19390211.2014.887602.
  • Tribulus - användningsområden och risker - WebMD

Nu när du har lärt sig att ta Tribulus terrestris korrekt är du sugen på att prova att få muskler? Du känner någon som har varit framgångsrik? Kommentera nedan.