Vad kan man göra för att släppa de gripna tarm

Vad kan man göra för att släppa de gripna tarm

Forskning visar att för närvarande cirka 30% av brasilianare lider av kronisk förstoppning sätt - populärt kallad tillstånd förstoppad eller förstoppning. Och medan problemet är historiskt sett vanligare bland kvinnor, män lider också tillräckligt med förstoppning, särskilt nuförtiden, med en kombination av stress, dålig kost och fysisk inaktivitet. Och vad man ska göra för att frigöra instängda tarmen?

När dessa rörelser blir svagare och sporadisk, det finns en ansamling av osmält materialet i tarmen, vilket kan leda till vattenabsorption och en härdning av avfallet. Som ett resultat, avföringen är kompakt och kräver en större ansträngning för att elimineras genom änddelen av tjocktarmen. Vid denna svårast att evakuera ges förstoppning namnet.

Har förstoppad är normalt?

Digestive-Problem

Travel, stress eller ens någon särskild förändring av kosten kan göra tarmen fastnar från gång till gång, men det är inte synonymt med kronisk förstoppning.

Även om mönstret för evakuering är ganska varierande bland människor, är bilden allmänt anses förstoppning endast när det finns mindre än tre tarmtömningar per vecka.

En annan funktion som betecknar förstoppning är exakt svårigheten och sila vid avföring, som kan åtföljas av smärta i anal region och ofullständig tömning (känsla av att det fortfarande finns material i ändtarmen).

Hur man diagnostisera förstoppning

Vi har just sett ovan att antalet resor till badrummet är något väldigt individuellt, och vissa människor även vänja sig bara evakuera ett par gånger i veckan.

Av denna anledning kan förstoppning symptom varierar kraftigt från person till person, men totalt sett är det möjligt att särskilja en möjlig förstoppning en kroniskt förstoppad genom följande funktioner:

Minskat antal resor till badrummet (mindre än tre per vecka);
Känsla av ofullständig tarmtömning;
Och svårigheter att evakuera förekomsten av avlägsnade och lite skrymmande avföring;
överansträngning under evakuering;
Obehag och uppblåsthet, gas, huvudvärk och illamående.

Orsaker Bowel Arrested

Det finns två typer av förstoppning: organiska och funktionella. Medan den förstnämnda kan uppstå när kroppen genomgår någon form av fysisk förändring (exempelvis en tarmobstruktion eller deformering, till exempel), kan funktionell förstoppning vara ett resultat av dåliga matvanor och förändringar i rutin.

Kolla in de främsta orsakerna till förstoppning:

 • otillräcklig mängd fibrer i kosten;
 • Little hydrering;
 • Överdriven konsumtion av protein och bearbetade livsmedelsprodukter (mjölkprodukter, snacks, sötsaker, vitt mjöl);
 • Stress, depression och ångest;
 • Brist på fysisk aktivitet;
 • Inte uppfyller den omedelbara lust att evakuera;
 • Överskott av socker i kosten;
 • Inte tugga maten tillräckligt;
 • Användning av järntillskott och kalcium;
 • Överskott alkohol och koffein (vare sig från kaffe, te, choklad eller ens termogena tillskott för att bränna fett);
 • Användning av vissa läkemedel (antidepressiva medel, bantningspiller);
 • specifika medicinska tillstånd;
 • Graviditet (gravida kvinnor är mer mottagliga för förstoppning).

Även kronisk förstoppning och funktionell kräver professionell övervakning, kan funktionell förstoppning motverkas genom att anta goda vanor vid bordet och även genom vissa förändringar i livsstil. Senare kommer du att förstå vad de ska göra för att frigöra instängda tarmen naturligt.

Medicinska tillstånd som kan orsaka tarm greps

I tillägg till dåliga matvanor, kan förstoppning också orsakas av andra tillstånd eller sjukdomar, såsom:

 • Irritable Bowel Syndrome;
 • bieffekt diabetes;
 • hypotyroidism;
 • långa perioder av feber;
 • intestinala parasiter;
 • divertikulit;
 • Urskillningslös användning av laxermedel;
 • Kolit (inflammation i tjocktarmen)

Vad man ska göra för att frigöra instängda tarmen?

Nu när vi vet vad som orsakar förstoppning, kommer vi att veta de bästa sätten att förhindra det störa din rutin.

1. Tillsätt mer fiber i kosten

När du äter en dålig måltid fiber, de resulterande avföringen är liten och kompakt, eftersom det inte kommer att absorbera vatten. Och detta material kan inte glida ordentligt från tarmen, vilket tvingar kroppen att intensifiera peristaltiken. Med tiden tarmen "trött" för att utföra dessa rörelser (som inte har någon effekt) och materialet blir kvar i tjocktarmen, som orsakar förstoppning.

Därför att alla tips släppa fångade tarmen, är detta verkligen den mest effektiva - och även den mest ignorerade. Fibrerna är bevisligen större kopplat matsmältning. Genom absorption av vatten, fibrerna öka bolus, underlätta transiteringen av mat genom matsmältningssystemet, vilket i sin tur förhindrar tilltäppning av tarmen och stimulerar peristaltiken (de naturliga rörelserna hos matsmältningssystemet ledande mat mot ändtarmen) .

En vuxen behöver 25-30 gram kostfiber per dag (som alltid bör åtföljas av vatten för att underlätta tarmen). Några av de mer fiberrik mat är:

 • Frukter såsom papaya, apelsiner (bagasse), ananas, och plommon;
 • svarta bönor, kikärtor, linser, sojaböna och ris;
 • Och grönsaker som broccoli, pumpa, kronärtskockor, aubergine, kokt majs, grönkål och spenat;
 • Chia: en enda matsked frö innehåller sex gram fibrer;
 • Havre, popcorn (inget smör), sötpotatis (oskalade) och nötter;
 • Linfrön (indränkt i vatten en dag till en annan).

För en betydande förbättring av tarmfunktion, inte bara konsumera mat upp sporadiskt; Endast det dagliga intaget av fiber kommer att reglera tarmen permanent.

Och förutom att släppa fångade tarmen, konsumtion av naturliga livsmedel bidrar också till att fungera i hela matsmältningssystemet (de mörka och bittra grönsaker är bra för levern), vilket ytterligare stärker deras tarmhälsa.

2. Lägre förbrukning av högt förädlade livsmedel

nedladdning

Vår nuvarande kost är hög i förädlade livsmedel, vilket i sin tur innehåller nästan ingen fiber. Detta beror på att mekanisk eller kemisk bearbetning avlägsnar mat (ibland avsiktligt) fibrer som resulterar i en produkt med ökad hållbarhet.

Dessutom är dessa livsmedel är rika på kemiska tillsatser, som också kan bidra till förstoppning. Kött (korv, korv, skinka), mejeriprodukter, konserver, snacks, kex, frysta livsmedel (pizza, pajer, smörgåsar) och raffinerat spannmål (som vitt mjöl) bör inte vara en del av din vanliga kost om du försöker göra för att frigöra instängd tarmen. För att inte nämna, naturligtvis, att dessa livsmedel är näringsmässigt dålig, och deras konsumtion är ingen fördel för hälsan.

Och även om naturlig källa (kött, ägg), proteiner inte bör konsumeras i överskott av dem som lider av förstoppning. Dessa riktlinjer gäller även för vassleprotein och andra proteintillskott för idrottare.

För dem som verkligen behöver en högre proteinintag, är spetsen för att alltid kombinera det med ett högre intag av vätska (företrädesvis vatten) och fiber.

3. Drink mer vatten

Om du inte vet vad de ska göra för att frigöra instängda tarmen, börja öka ditt dagliga intag av vatten. Även om inte alla behöver två liter vätska per dag, de som lider av förstoppning kan inte ta risken att dricka för lite vatten under hela dagen.

Drick ca 5-6 glas mineralvatten varje dag, och om möjligt något varmt. Enligt traditionell kinesisk medicin, när varmt vatten stimulerar ytterligare funktion i matsmältningssystemet.

Försök sedan från och med nu ta varje dag två liter något varmt vatten för att förbättra matsmältningen och underlätta avlägsnandet av matavfall.

Kom bara ihåg att finns 2 liter vatten - inte läsk, iste, juice, kaffe, etc.

4. Engagemang i fysisk aktivitet

Ytterligare ett skäl att sätta på skorna och gå en promenad eller kör: fysisk aktivitet stimulerar tarmrörelser, gynnar elimineringen av avföring. Styrketräning är också viktigt eftersom det kan bidra till att stärka magmusklerna, hjälpa till evakueringsprocessen.

5. Ät mat som ökar bolus

ladda ner (1)

 

Vi har sett att ju högre och fuktigare bolusen, desto lättare dess passage genom matsmältningssystemet. Därför är konsumtionen av livsmedel som stimulerar absorption av vatten och främja peristaltiken ett bra tips för dem som försöker ta reda på vad man ska göra för att frigöra instängda tarmen.

Förutom chia (som också absorberar vatten och bildar en gel i magsäcken), linfrö, psyllium och bockhornsklöver är några av de alternativ som ska ingå i din dag till dag för att undvika förstoppning (alla dessa livsmedel bör vara konsumeras med vatten).

6. Koppla

Eftersom stress kan orsaka förstoppning, lugna sinnet och kroppen kan vara ett sätt att frigöra instängda tarmen. Ägna några timmar på dagen för dig själv, öva andningsövningar, promenader utomhus, gör yoga och meditation är några av de mest praktiska och effektiva sätt för dig att minska stress och jäkt varje dag.

Yoga, förresten, och koppla också bekämpar förstoppning genom specifika positioner som främjar tarmrörelser (som på bilden nedan, till exempel).

IMG_2212-2

7. själv-massage

Massage göras direkt på tarmen stimulerar peristaltiken och hjälper frigöra instängda tarmen. För att träda i kraft, men det ska göras dagligen, alltid med mjuka rörelser och under minst 5 minuter.

Kolla in videon nedan för att få en massage för att bekämpa förstoppning:

8. Ha en bestämd tid för att gå på toaletten

Drabbade regelbundet med förstoppning ska försöka gå på toaletten varje dag alltid vid samma tidpunkt, även om det inte är med omedelbar lust att evakuera. Sitta på toaletten och försöka slappna av, vilket gör inget försök att evakuera. Upprepa detta varje dag (helst på morgonen, vid uppvaknandet) hjälper kroppen att skapa en vana och underlätta tarmrörelser.

Om du föredrar, ta ett glas varmt vatten på att vakna och innan du går på toaletten, för att stimulera mag-funktioner.

9. Ta juicer laxermedel

ladda ner (2)

Juicer som är rika på fiber är ett utmärkt sätt att frigöra tarmen snabbt och bekvämt. Vissa kombinationer av juicer att lossa tarmen inkluderar papaya + plommon + linfrö eller apelsin betor + + chia (tidigare får ligga i blöt under en timme) och orange blomkål + + aubergine.

10. Undvik att använda laxermedel

Många människor som lider av tarm fastnat bara använda regelbunden användning av laxermedel i ett försök att bekämpa förstoppning, som inte löser den långsiktiga problem och kan ytterligare hämma en väl fungerande tarmen utan droger.

Sanningen är att laxermedel bör ses som en sista utväg för förstoppning, eftersom de inte angripa orsaken till problemet och kan orsaka beroende. Tabletter och även "naturliga" laxermedel bör undvikas när det är möjligt. Även bladen av senna, till synes harmlösa, kan vara skadliga för hälsan.

Samt mediciner, senna orsakar en artificiell ökning av tarmrörelser och reducerar vattenabsorptionen, vilket resulterar i en snabbare önskan att gå på toaletten (som vanligtvis kommer med svåra buksmärtor, gas och diarré).

Problemet med dessa laxermedel är att över tiden blir kroppen van vid dess användning och inte längre rör sig naturligt som tidigare. Som ett resultat, är doser krävs ökande laxermedel, som till skillnad från de önskade börjar att göra mindre och mindre effekt.

Tricket är därför endast tillgripa använda laxermedel i extrema situationer och aldrig regelbundet eftersom dess användning kan maskera en mer allvarlig komplikation. Föredrar mildare teer och utan biverkningar, såsom den som gjorts med maskros, eller hibiscuste, som också är en naturlig laxerande ganska mjuk.

Söka professionell vägledning

Om du har följt vad man ska göra för att släppa den fängslade tarmen tips föreslås ovan, men ändå fortsätter att lida av tarmfunktion, kontakta läkare.

Förutom att kontrollera förekomsten av eventuella tillstånd som förknippas med tarmen gripits, kommer läkaren vet också att ge dig råd om det bästa alternativet för din kalla ram, och kan även skriva ut laxermedel eller läkemedel för att lindra tillståndet.

Ytterligare referenser:

 • http://www.webmd.com/digestive-disorders/for-women;
 • http://fullnomore.com/how-to-get-rid-of-constipation/;
 • http://www.health.com/health/gallery/0,,20452199,00.html;
 • http://authoritynutrition.com/9-ways-that-processed-foods-are-killing-people/;
 • http://www.webmd.com/diet/top-10-sources-of-fiber.

Vad du försökte göra för att lindra förstoppning? Du lider en hel del av detta villkor regelbundet? Kommentera nedan!